Dessa ostfrallor är så enkla att göra och det är magiskt goda!
Du sätter degen på kvällen och låter den jäsa över natten i kylen och sen klickar du ut dem på en plåt, river över lite ost och in i ugnen och BAM- lyxfrukost done! Du kan använda enbart torrjäst eller använda torrjäst och surdeg om du har det hemma. Jag har börjat leka med surdeg och det är vansinnigt roligt och det blir så gott!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker.
Ingredienser
350 g (6 dl) vetemjöl special
2 tsk torrjäst eller 1 tsk torrjäst och 25 g surdeg
280 g (3 dl) vatten
0,5 msk salt
Topping
1 dl riven ost
Gör så här:
Kvällen innan
- Häll ner torrjäst, salt och mjöl och blanda ihop och låt stå i ca 5-10 minuter.
- Blanda ner vatten och ev surdeg och blanda runt, degen kommer vara rätt lös.
- Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen och låt jäsa över natten.
Samma dag
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i 5-6 delar och mjöla runt bitarna och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
- Toppa med den rivna osten.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Låt svalna på galler.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Låter intressant!
Skall nog ta och pröva att göra dessa frallor.
Ja, gör det 🤩