Linsgryta med kokosmjölk och bladspenat

Denna blev så god och var så enkel att göra. Vegetariska grytor med t ex linser kan varieras på så otroligt många olika sätt och är dessutom billiga. Jag använde bladspenat som var fryst för jag tycker om att ha lite olika grönsaker i frysen för att kunna slänga ner i olika rätter utifrån vad jag känner för 😊

Du kan variera med olika linser. I denna rätt använde jag röda linser men det går lite bra med gröna linser och belugalinser.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress Här kan du läsa om mina kokböcker

Linsgryta med kokosmjölk och bladspenat
4 portioner

3 dl röda linser, torkade
1 gul lök, havckad
2 vitlöksklyftor. hackade
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl fryst bladspenat
4 dl kokosmjölk 
6 dl vatten 
1 msk äppelcidervinäger 
2 msk tomatpuré 
2 tsk malen ingefära 
1,5 tsk spiskummin 
1 tsk salt
En nypa cayennepeppar

Rapsolja att steka i

Gör så här:

  • Bryn lök och vitlök i olja i en stekpanna och lägg ner i en gryta/kastrull/slowcooker
  • Lägg ner resten av ingredienserna i gryta/kastrull/slowcooker och tillaga enligt någon av följande alternativ:
    • Gryta/kastrull: låt koka på låg värme i ca 15 min.
    • Slowcooker: Kör på LÅG i 2-3 h eller HÖG i 1-2 h.
  • Servera med kokt ris eller ett gott bröd.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Linsgryta med kokosmjölk och bladspenatAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *