Kycklingfärsgryta med tomat, zucchini och aubergine med valnötter

Detta recept är inspiretat av Relinas kitchen på Instagram. Hon har massa god mat, mycket med kurdiskt ursprung vilket ofta blir amazing i slowcookern. Denna rätt är superenkel och med lite torkade kryddor så trollar man fram en ny middagsfavorit.

Kycklingfärsgryta med tomat, zucchini och aubergine
4 portioner
500 g kycklingfärs
1 aubergine, skuren i mindre bitar
1 zucchini, skuren i mindre bitar
1 burk krossade tomater (400 g)
1 hönsbuljongtärning
3 msk tomatpuré
2 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1,5 tsk spiskummin
2 tsk torkad persilja
1 tsk salt

Tillbehör
Bulgur/havreris
Citronskivor
Hackade valnötter

Gör så här:
– Bryn färsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Lägg ner färs och resten av ingredienserna i slowcookern och kör på låg i 4-5 h eller hög i 2-3 h.
– Servera med bulgur eller havreris, hackade valnötter och citronskivor

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *