Kyckling eller halloumi med havreris, sparris och rädisor- Coop Folkparken

den

Detta inlägg är ett samarbete mellan Coop Folkparken i Södertälje och Lindas mathörna

Dags för sparris och rädisor! Primörer är bara underbara, det är så mycket smak i dem så man behöver inte så mycket mer med dessa mumsiga grönsaker. Är du grillsugen så kan du grilla kycklingen eller halloumin.

Havreris är verkligen min nya favorit. Tycker den blir så god och nästan lite krämig i konsistensen så perfekt att blanda ihop med grönsaker av olika slag. Kan se att sommaren kommer innebära många olika sallader med havreris till grillat 🙂

4 portioner
Ca 500 g kycklingfilé eller 2 pkt halloumi

2,6 dl havreris
4 dl vatten
1 krm salt

2 knippar sparris
2 påsar/knippor rädisor

Citron

Gör så här:

  • Stek kycklingfilén eller halloumin med lite salt och peppar i en stekpanna
  • Koka havreriset enligt instruktioner på förpackningen
  • Skär sparrisen i mindre bitar och halvera rädisorna, bryn dem i ca 4-5 minuter i en medelvarm stekpanna i smör med salt
  • Servera med pressad citron över och gärna med en god kall sås, t ex tzatsiki eller Green Goddessdressing

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *