Vem älskar inte kebabpizza?? Här gör jag en pulled beef kebabstyle och sedan lägger jag sen på libabröd (man kan såklart ha pizzadeg också), på med tomatpuré, pulled beef och riven ost och kör i ugnen. Sedan toppar jag med allt som är gott. Du kan såklart även äta köttet med pommes, ris eller i wraps.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇
Kebabpizza med pulled beef
6-8 pizzor
1 kg högrev
1 dl ketchup
2,5 msk rödvinsvinäger
2 tsk vitlökspulver
1,5 tsk lökpulver
1,5 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 krm kanel
2 tsk salt
Cayennepeppar
För pizzan:
– 6-8 libabröd eller pizzadeg för 2 plåtar
– Tomatpuré som du blandar med lite ketchup och salt
– Riven ost
– Gurka
– Tomat
– Isbergssallad
– Picklad rödlök
– Kebabsås (t ex min nya favvo från Schysst kök)
Gör så här:
– Bryn köttet runt om i en stekpanna och lägg sedan ner köttet i din slowcooker tillsammans med resten av ingredienserna. Kör på LÅG i 8-9 h eller HÖG i 6-7 h.
– Ta upp köttet och dra isär det med två gafflar och lägg sedan tillbaka den i såsen och låt stå i ca 30 min så köttet får dra åt sig av såsen.
Pizzadags
– Sätt ugnen på 200 grader på varmluft, så kan du köra flera plåtar på en gång.
– Lägg ut bakplåtspapper på plåtar och lägg ut libabröden eller pizzadegen.
– Bred på tomatblandningen och lägg ut köttet på bröden, strö på riven ost.
– Kör i ugnen i ca 8-10 min om du använder libabröd, annars följer du gräddningsinstruktionerna på pizzapaketet.
– När pizzan är klar så toppar du med grönsaker, picklad rödlök och avslutar med att ringla över kebabsås…
JAAA, det är så gott som du tror att det är 🤩🤩🤩🤩🤩
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
1 comment on “Kebabpizza på enkel pulled beef i slowcookern”Add yours →