Kebabgryta på nötfärs med paprika och lök i slowcookern- med ris, i wrap och som pizza

WOW! detta var busenkelt att göra och blev så himla gott! Jag har nu ätit den med ris och massa grönsaker men också i libabröd i wrap och som kebabpizza 😀😀

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Kebabgryta på nötfärs med paprika och lök i slowcookern
8 portioner

Ingredienser
1 kg nötfärs
3 paprikor, röda, i bitar
3 röda lökar, i klyftor
4 vitlökklyftor, hackade
1 burk krossade tomater a 400 g
1 köttbuljongtärning
1 msk spiskummin
1 msk oregano
1 msk äppelcidervinäger (eller 1 msk pressad citron)
2 msk ketchup
0,5 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 krm muskotnöt
1,5 tsk salt

Gör så här:

  • Bryn nötfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Sänk värmen och bryn paprika, lök och vitlök några minuter,
  • Lägg ner färs, grönsaker och resten av ingredienserna och rör om.
  • Kör på LÅG i 6-8 h eller HÖG i 5-6 h.

Servera med:

  • Ris, grönsker, picklad rödlök, kebabsås och avokadosås
  • Wrap med libabröd, sallad, gurka, tomat, picklad rödlök och kebabsås
  • Pizza- lägg libabröd på en plåt, bred på tomatpuré, sedan färsblandningen, riven ost och fefferonis, grädda i ugn på 200 g i 10 minuter, toppa sedan med tomat, gurka, rödlök, bladpersilja och kebabsås.

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

2 comments on “Kebabgryta på nötfärs med paprika och lök i slowcookern- med ris, i wrap och som pizzaAdd yours →

  1. Hej, går det att göra det utan skolkort alltså i vanlig gryta och dra ner på tiden som en vanlig gryta?

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *