Älskar du kanelbullar och vill prova att baka i slowcookern? Då är denna kanelbullekaka fantastiskt god, billig och elsmart då du inte behöver värma upp ugnen. Win x 3 alltså 🥰
Min man älskar kanelbullar och om jag ska köpa något fika så kan jag glömma någon fancy bakelse, en riktigt god kanelbulle slår allt!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Deg
1,5 tsk torrjäst
2 msk socker
5 dl vetemjöl special
2 dl mjölk
1 krm kardemumma
0,5 tsk salt
Fyllning
4 msk rumsvarmt smör eller margarin
1, 25 dl socker
1 msk kanel
Topping
Ett gaffelvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här
- Blanda ihop torrjäst, socker och vetemjöl i en bunke och låt stå i 10 min. Detta för att torrjästen ska aktiveras.
- Tillsätt lite varmare än fingervarm mjölk, kardemumma och salt och blanda ihop och knåda den ordentligt och jäs i 3-4 h under bakduk.
- Kavla ut degen på ett bord till en rektangulär form och bred på fyllningen.
- Rulla ihop och skär i bitar – typ 3-4 cm (beroende på storlek på pottan). Man vill inte ha för mycket luft i slowcookergrytan.
- Ta och smöra in ett bakplåtspapper och lägg ner i grytan. Lägg ner bullbitarna med snittytan nedåt.
- Pensla på ett vispat ägg och strö på rikligt med pärlsocker.
- Lägg på locket med en träslev under.
- Sätt på hög och kör i 1,5-2 h – kolla under tiden så du får koll på hur din slowcooker.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Så smart att göra bullarna i slow cookern. Hade ingen aning om att man kan göra så.
Eller hur 😀 vad roligt att du gillade iden 😊