Kaftakebab med grillade grönsaker

den

Men liksom hallå!!! Varför tog det mig så lång tid att göra detta?
En anledning till att jag inte oftare gör köttfärsbiffar är den långa och osiga stektiden som här har eliminerats. Woop woop :mrgreen: detta går fort, det är lätt att slänga på valfria grönsaker och allt sköter sig sedan i ugnen.

image

Orginalrecept hittas på Zeinas matblogg

Kebaben:
800 g köttfärs
1 liten rödlök- finhackad
1, 5 tsk torkad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk gurkmeja
0,5 tsk 7 kryddor (recept här)
2 tsk salt
Svartpeppar

Ovanpå och bredvid :
10 champinjoner
1 zucchini
3 st tomater
1 msk olivolja
1 tsk sumak eller lite rivet citronskal

Blanda ihop allt till kebaben. Spraya en långpanna med lite olivolja och tryck sedan ut köttfärsen i ett tunt lager i långpannan. Strö över sumak.

Skär alla grönsakerna i bitar och lägg ovanpå och bredvid kebaben. In i 275 grader ( på grillfunktionen) i 10- 15 minuter.

Servera med klyftpotatis eller ris och röd och vit kebabsås

image

image

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *