Crockpot – Kanel och citronkyckling med vitlök

Vill du äta nåt så gott att du inte vet hur du ska formulera det?  Gör denna kyckling! Jag har suttit i 10 minuter och bara försökt sätta ord på denna rätt- Magnifik! Yummy! AMAZING! Alla ord stämmer och denna rätt är så lätt att göra och innehåller bara 5 ingredienser!

image

Jag blev bjuden på denna kyckling hos vänner så jag och var tvungen såklart att springa hem och göra den crockpotstyle! Kombinationen kanel och citron var en rätt ny kombination för mig, även att koka i mjölk, men det är så genialt!

Vitlöksklyftorna blir som en dröm och skyn är så crazy god att man vill bada i den…

image

Kanel och citronkyckling med vitlök
1 stor färsk kyckling eller 4 kycklingklubbor
Rivet skal av 2 citroner
1 kanelstång
10 vitlöksklyftor, hela och oskalade
6 dl mjölk
Massa salt och peppar gnugga in
Stek i smör och olja

Gnugga in massa salt och lite peppar runt om kycklingen eller kycklingdelarna. Fräs kycklingen i smör så den får färg runt om och lägg ner den i pottan tillsammans med hela, oskalade vitlöksklyftor, citronrasp och kanelstång. Häll sedan 5 dl mjölk över allt och sätt på låg i 6- 8 h eller hög i 4- 5 h för en hel kyckling.
Jag körde kycklinglår på hög i 3 h.

Servera med skivad, ugnstekt potatis och färsk kokt sparris!

image

image

image

image

image

image

image

2 comments on “Crockpot – Kanel och citronkyckling med vitlökAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *