Helgrillad flankstek med parmesantoppad sötpotatispommes, tomatsallad och chilibearnaise- veckans Coop Folkparken

Detta inlägg är ett samarbete mellan Coop Folkparken i Södertälje och Lindas Mathörna

Fram med grillen!! Strunta i att det är snö och regn- nu trotsar vi allt och grillar flankstek med sötpotatispommes med parmesan på toppen och chilibea! För livet behöver mer parmesan… på sötpotatis… alltså detta är en lifechanger!

Det jag också vill göra på påsklovet är att vara ute i mecka i trädgården men det är ju fortfarande KALLT!! Men grilla kan man göra iallafall… så gör det bara så kan vi elda bort snön..

Nästa vecka fyller jag år och inför det så kommer det lite bus 🤩🤩 så håll ögonen öppna nu i veckan..

Helgrillad flankstek med parmesantoppad sötpotatispommes, tomatsallad och chilibearnaise

3- 4 portioner

Ca 500 g flankstek
2 sötpotatisar, skalade och skurna i stavar
Olja
Salt och peppar
Parmesan i bit
250 g småtomater
1 påse italiensk salladsdressing
2 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
3 msk vatten

Till servering
Chilibearnaise

Gör så här:
Tomaterna

  • Blanda ihop salladsdressing med olja, vinäger och vatten.
  • Halvera tomaterna och lägg ner i marianden.
  • Låt stå i kylen medan du lagar resten av maten.

Sötpotatispommes

  • Värm ugnen till 175 grader på varmluftsläge.
  • Lägg sötpotatisstavarna på en ugnsplåt.
  • Häll över olja och krydda med salt och peppar.
  • Kör i ugnen i ca 25-30 minuter.
  • Grovriv parmesanost över pommesen

Köttet

På grill:

  • Krydda köttet runt om med salt och peppar. Grilla den i 2 minutersintervaller på varje sida.
  • För bästa resultat, använd en kötttermometer. Innertemperaturen ska vara mellan 52-57 grader. När den är där, slå in den i folie och låt vila ca 10 minuter.
  • Skär köttet

I ugn

  • Krydda köttet runt om med salt och peppar.
  • Stek köttet på hög värme i en stekpanna så den får yta.
  • Lägg den på ett galler med en plåt under och kör in den i ugnen med sötpotatisen.
  • För bästa resultat, använd en kötttermometer. Innertemperaturen ska vara mellan 52-57 grader. Det tar inte lång tid- ca 5-10 minuter. När temperaturen är där, ta ut ur ugnen och slå in den i folie och låt vila ca 10 minuter.

Här finns ett gäng andra recept som jag tagit fram i samarbete med Coop Folkparken i Södertälje

Piadina med pesto, mozzarella och parmaskinka

Mustig gryta med morot, champinjoner och timjan

Enkel skaldjurspasta

Pasta med ugnsbakad fetaost och tomat

0 comments on “Helgrillad flankstek med parmesantoppad sötpotatispommes, tomatsallad och chilibearnaise- veckans Coop FolkparkenAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *