Halloumiburgare med sötpotatispommes

Halloumiburgare med sötpotatispommes

Detta inlägg är ett samarbete mellan Lindas Mathörna och Coop Folkparken i Södertälje

Att ha halloumi istället för hamburgare har många insett är en väldigt bra idé! Det är så enkelt, du skivar bara halloumiosten och steker eller grillar den och fyller med det du vill. Variera med olika såser

Till burgaren
4 hamburgerbröd
2 pkt halloumi, skurna i skivor eller 4 halloumiburgare
Bladspenat
Tomat
Gurka
Rödlök
Sås
Greek garlic and herbs eller tzatziki

Sötpotatispommes
2-3 sötpotatisar, skalade och skurna i stavar
Salt och peppar
Rapsolja

Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sötpotatisstavarna på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och salta och peppra. – Kör dem i ugnen i 20-25 minuter.
– Stek eller grilla halloumin
– Fyll hamburgerbröden med halloumi, grönsaker och sås och ät med sötpotatispommesen.

Andra somriga recepttips:

Färskpotatissallad med fetaost och nektariner
Kycklingwrap med fetaost till stranden
Smulpaj med vinbär, jordgubbar och rabarber

0 comments on “Halloumiburgare med sötpotatispommesAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *