Crockpot-Plommon och vitlökspäckad skinkstek

den

Var sugen på en rätt som min mamma brukade göra med plommon och vitlök i stek och tänkte att nu gör jag den crockpotstyle!

Jag gillar frukt i mat så plommon kändes helt rätt tillsammans med äppeljos.
Förberedelsen tog 5!!! min.. så galet enkelt och fyra ingredienser senare så har man världens bästa fredagsmiddag!

Plommonspäckad skinkstek med äpple

1 kg skinkstek

10 katrinplommon

4-6 klyftor vitlök

1 dl koncentrerad äppeljos

1 tsk salt

Peppar

Gör så här:

Skär skåror i skinksteken med en vass kniv. Tryck in katrinplommon och vitlöksklyftor lite överallt. Jag körde några katrinplommon i steken och resten runt omkring.

Lägg ner steken i pottan. Salta och peppra och häll över 1 dl koncentrerad äppeljos. Done!

Kör på låg i 4-6 h. 

Servera med potatismos eller kokt potatis, gräddsås och röd vinbärsgele.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie kylén skriver:

    Hur gör du gräddsåsen då

    1. Linda skriver:

      Jag gjorde från torrmix (gräddsås) men tog av skyn som blev i grytan istället för vatten. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *