Lyxig fiskgryta med tomat och saffran i slowcookern

Lyxig fiskgryta med tomat och saffran i slowcookern

En mustig fiskgryta med saffran och nybakt bröd till. Kan det bli bättre en regnig och mörk kväll? Nej, tror inte det.

Så enkel och man kan stoppa i lite vad man vill. Jag älskar zucchini så stoppar gärna det i lite allt möjligt.

Fiskgryta med saffran och tomat
4-6 portioner

Grytbasen
4 potatisar
2 stora morötter
1 zucchini
2 pressade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
Cayennepeppar

På slutet
500 g lax
400 g Alaska pollock eller torsk
1/ 2 dl grädde av något slag

Gör så här:

  • Skär alla grönsaker i bitar och lägg i pottan tillsammans med krossade tomater, vatten, saffran och salt.
  • Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
  • Lägg i fisken och grädde kör på HÖG i ca 30 min.

Servera med aioli, räkor och nybakat bröd

Andra fiskrätter i slowcookern

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

15 comments on “Lyxig fiskgryta med tomat och saffran i slowcookernAdd yours →

  1. Förlåt en kanske dum fråga men skall fisken vara tinad eller skall jag lägga på lite mer tid om den är fryst?

    1. Hej Micke 😊 finns inga dumma frågor. Om fisken är fryst så kanske du behöver lägga på lite tid, kanske 30 min beroende på hur mycket fisk det är.. lycka till 👍😊

  2. Hej! Vad har du för storlek på crocken? Tänkte på hur man ska beräkna recepten så det inge blir torr mat. Jag har 5,7 liter.

    1. Tror inte storlek på grytan gör jättemycket skillnad utan mer storlek på köttet som du lagar. Fiskgrytan lägger du i fisken på slutet oavsett. Jag har 3 st Crock-Pots och kör med alla, allt från 3,5 liters till 6 liter. Det blir bra i alla 🙂
      Kör du fettsnålt kött såsom fläskfile, fläskytterfile och kycklingfile så kör 1 – 2 h på låg max, och kolla under tiden tills du lärt dig hur det funkar. Fetare kött såsom fläskkarre, fläsklägg, kycklinglår mm kan man köra längre utan att det blir torrt..

  3. Hur är slowcockern på att värma upp mat i dagen efter?
    Tänker så här; förbereda och laga allt utom fisken dagen innan. Ställa undan, i kyl, över natten sen värma upp nästa dag samt lägga i fisken en stund innan servering.
    Kan det fungera tro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *