Mera fisksoppa åt alla! Fisk och saffran slår sällan fel, kombinera med grädde, créme fraiche (jag gillar att köra 50/50 för att få det syrliga och det gräddiga runda samtidigt) och mumsiga grönsaker, lime och vitlök så är världen bra igen.
Kör grunden under dagen och lägg i det sista på slutet. Detta är en stor sats, jag lagar oftast för 4-6 personer men nu ökade jag det rejält för att ladda lunchlådor.
Fisksoppa med saffran, lime och vitlök
6-8 portioner
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 g saffran (två påsar)
1 tsk paprikapulver
16 cocktailtomater
2 msk olja
1 msk tomatpuré
2 morötter i skivor
3 paprikor, röda
8 dl vatten
3 fiskbuljongtärningar
1 lime
1,5 tsk salt
Pinch av cayennepeppar
Hälls i sista timmen
3 dl créme fraiche
3 dl grädde
1,4 kg fisk (tog torsk och lax blandat) i bitar
Gör så här
Fräs gärna lök, hackad vitlök och saffran i oljan för bästa smak men vid tidsbrist, lägg ner lök, vitlök, saffran och resten av ingredienserna förutom grädde, créme fraiche och fisk. Kör på låg i 5-6 h. Sista timmen så häller du i fisk och mejeri. Öka till hög och kör en timme till.
Servera med aioli och ett gott bröd. Jag kör lite LCHF så jag åt med ostplättar från Tjockkocken.
Blir inte fisken torr på 1 timme hög? Inte så van vid crocken ännu (bara annt låg) och tänker på hur snabbt fisk går på spisen. Ser ljuvligt gott ut!
Eftersom jag har i så mycket créme fraiche och grädde så tar det en stund innan den blir varm. Men du har helt rätt . Skulle jag lägga i fisk i en helt varm vätska skulle det räcka med 20 – 30 minuter. 👍