Ceasarwrap på slökokt kyckling med bacon- den perfekta sommarmaten

Dags för strandhäng, picknickar eller en lunch på altanen (eller i hammocken för min del) och då är detta min nya favorit! Förra året gjorde jag ett gäng olika kycklingrätter med basen i denna slökokta kyckling och kom nu på att jag ÄLSKAR cesarsallad, ceasarwrap, egentligen allt som heter ceasar…

Grundrecept:
1 kg kycklingfilé
Vatten
1 tsk salt

Lägg ner kycklingfiléerna i slowcookern och häll på vatten så vattnet täcker kycklingen. Kör på LÅG i 1,5 h eller HÖG i 1 h eller tills kycklingen är genomlagar. Om du använder termometer ska innertemperaturen vara 72 grader.

Ceasarwrap 6- 8 st

6-8 tunnbröd, tortillabröd eller libabröd
Slökokt kyckling, skuren i mindre bitar
2 paket bacon eller kycklingbacon, stekta i mindre bitar
2 dl ceasardressing
1 dl grovriven parmesanost
Romansallad eller babyspenat
Finskivad rödlök

  • Lägg kycklingen i en stor bunke, blanda ner stekt bacon, parmesan och dressing och rör ihop.
  • Lägg salladen på bröden, klicka ut stora klickar av kycklingröran och lägg på rödlök. Rulla ihop och klä in i bivaxdukar eller folie- ready to go!

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Ceasarwrap på slökokt kyckling med bacon- den perfekta sommarmatenAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.