Detta är en underbar gryta med saffran och dadlar med extra julsmak av kanel.. Det blir en härlig sötma av dadlarna och sen lite crunch av solroskärnorna. Gör en sats och ha sedan att ta fram när du bara vill koka lite ris men ändå njuta en en lyxig middag.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina kokböcker.
Afrikansk köttgryta med saffran och dadlar i slowcooker/ tryckkokare
6-8 portioner
1 kg högrev, skuren i bitar
1 gul lök, hackad
3 morötter, skalad och skuren i slantar
3 vitlöksklyftor, hackade
0,5 g saffran (en påse)
2 tsk malen ingefära eller 0,5 msk färsk riven ingefära
1 msk honung
0,5 msk vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 tsk malen kanel
1 dl hackade färska dadlar
Smör att steka i
Till servering
Rostade och saltade solroskärnor
Gör så här
- Bryn lök och vitlök i en stekpanna eller direkt i din slowcooker eller på brown/saute i din tryckkokare.
- Lyft ut lök och vitlök och bryn sedan grytbitarna.
- Lägg ner alla ingredienser i grytan och kör enligt följande
- LÅG 8-9 h
- HÖG 6-7 h
- MEAT i 50 min i tryckkockare
- Servera med ris, en sallad och solroskärnor
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Afrikansk köttgryta med saffran och dadlar i slowcooker/ tryckkokare”Add yours →