Världens mat: Grekland och gyros

Sommaren är räddad! Med bara några få ingredienser och 5 min prepp så har du en fantastisk gyros som passar perfekt för varma sommarkvällar!

Eftersom jag precis kommit hem från Grekland och har typ badat i tzatziki och fetaost så var jag ju tvungen att leka med min Crock-Pot och det jag köpt- gyroskrydda, timjanhonung och olivolja 😀👍 Det blev så galet gott! Servera i pitabröd eller tortillabröd eller med pommes, det blir kanon oavsett!

Du vet väl förrensten om att Lindas mathörna finns både på Facebook och Instagram 🙂

Gyros på fläskytterfilé
1 kg fläskytterfilé
2 tsk salt
2 msk färdig gyroskrydda (eller gör en kryddblandning på 0,5 tsk salt, 1 tsk timjan, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk oregano, 1 tsk vitlökspulver, 0,5 tsk chiliflakes, 1 krm kanel)
2 msk honung (eller min timjanhonung som jag köpte i Grekland)

Tillbehör
Pitabröd
Tunt skivad rödlök eller picklad rödlök
Tzatziki
Sallad, tomat och gurka
Citron

Gör så här
Blanda alla kryddor och gnider in köttet med blandningen. Bryn köttet så det får yta i stekpanna eller direkt i din Crock-Pot. Ringla över honungen och kör på låg i 5-6 h så det blir pulled. Dra isär och låt dra i 30 min. Servera med pitabröd, tzatziki, tunnt skivad rödlök och grönsaker

Viktväktare: 125 g fläskytterfile 1 SP (räknar ej honung och olivolja som jag stekte i), pitabröd 5 SP, tzatsiki gjord på lättyoghurt 0 SP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *