Hallelulja! Kålpudding är gott, kålpudding i slowcookern är AMAZING!
Har gjort ett gäng olika varianter och nu slog det till och allt blev perfekt. Jag drog på extra mycket på allt- vispgrädde, mer buljongtärning och mer sirap 🙂 självklart kan man byta ut ingredienserna mot det som passar en själv. Färsen blir rätt lös- det ska vara så- då blir konsistensen perfekt!!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Tips att byta ut med:
– Vispgrädde mot lättmjölk om du vill ha smalare (jag kör laktosfritt så det går toppen)
– Sirap mot fibersirap om du äter sockerfritt (har ej provat i denna rätt men det funkar rätt bra i andra maträtter)
– Prova med andra färser för andra smaker, vilt kanske? eller fläskfärs? Prova och berätta gärna i kommentarena hur det blev 🙂
Lyxig kålpudding
4-6 personer
1 kg vitkål
4 msk ljus sirap
1 msk kinesisk soja
1 smulad mörk oxbuljongstärning
Limpan
800 g nötfärs
2 dl vispgrädde
1 msk soja
0, 5 msk vitvinsvinäger
4 msk ströbröd
0, 75 dl vatten
1, 5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
- Strimla vitkålen och lägg ner i slowcookern. Häll över sirapen och sojan och smula över oxbuljongstärningen.
- Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden.
- Sätt på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, morötter och lingonsylt.
Reklam för mina kokböcker
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Prövade detta recept och kan ju bara hålla med Linda om att den blev nåt så otroligt god och såsen gjord av skyn ska vi inte tala om, Wow.
Eller hur 😊👍 vad roligt att du tyckte om den
Då var det dags igen, lite dålig planering bara, blir klar vid 23tiden. Men nötfärsen var inte vacuumpackad så det fick bli så. Absolut den godaste kålpuddingen o så lått att göra i CPn.
Ja, vad roligt 🥰🤩
Så jättegod. Jag hade vildsvinsfärs lade till lite viltkrydda. Toppade med lite kol på färsen.
Åh vad roligt att höra 👍😊 bra tips med vildsvinsfärs, det ska jag prova 👍👍
Mums mums, nu är det på G. Men med nötfärs idag. Skall göra det med älg och fläskfärs senare om nån vecka eller så…
Tog också lite kål ovanpå och lite mer sirap och kryddor plus nån dl vatten..
Jättebra recept!Jag använde älgfärs.Varvade m kål o färs.Började m kål o slutade m kål.Sista halvtimmen slog jag på 5 peppar sås gjord på en påse. Smaskens!!!!!
Tack snälla 😊 vad glad jag blir att det blev bra
Hejsan. Jag har precis köpt en crockpot och tänker laga mat faktiskt i husvagnen. Men upptänkte att på Campingar måste man ha med sig en 16A eller 10 A trög säkring, tur att jag läste instruktionerna före.
Så det ska bli spännande att se hur det kommer att gå.
Tycker att du har en bra sida för nybörjare! Tackar och bockar så länge:-)
Spännande med att ha med den i husvagnen 😊 jag ska ta med den till sommarhus över midsommar. Vad roligt att du uppskattar sidan, det gör mig mycket glad 😍
Detta blev plötsligt en favvo för min man som har sagt i 35 år ”jag äter inte kålpudding” jodå så nu görs det på löpande band, har gjort i ordning en sats som står i kylen, i morgon bitti åker den i gång 🙂 tack snälla för receptet MVH Nilla
Jaaa vad roligt att höra Gunilla 😊😊😊
Hej!
Hur stor är din Crock Pot?
Jag har 3 st 😂😂 den mindre är 3,5 liter, den större är 6 liter
Har gjort efter detta recept flera gånger och det är så gott. Använder alltid nötfärs men kanske ska testa viltfärs.
Denna gång hade jag färs som skulle gå ut nästa dag, så jag blandade ihop allt till köttfärslimpan, formade och frös in. Kan jag ha ner den frysta köttfärslimpan i slow cookern eller måste den tina först? Om det går att ha den fryst, vad ska jag välja för temp? Funkar det med HÖG 4-5h? Finns det risk att bli sjuk?
Hej Ninni
Åh vad glad jag blir att höra detta 🙂 det finns ingen risk att bli sjuk av fryst nötfärs, vet dock inte hur den blir från fryst form, har inte testat men det är superspännande om du testar och berättar hur det blev. Prova hög i 5-6 h 🙂
Hej!
Står i receptet 1 msk soja och 1 msk kinesisk soja vad är skillnaden?
Älskar kålpudding men har aldrig gjort själv, ska bli spännande!
Ah, bra att du sa till 👍 det ska vara kinesisk soja båda gångerna 😊
Hur gör du med såsen? Går det att ta skyn och tillsätta grädde och koka upp?
Man ska alltså inte blanda färsen med vitkålen..?
Just denna hade jag vitkålen i botten 😊
Går den ihop med färsen då? Eller hur blir det? Som köttfärslimpa med vitkål till..?
Ja, precis, lite som köttfärslimpa på en bädd av vitkål 😊