Det här är en klassisk thailändska soppa som jag lite hade glömt bort, men när jag satt och kikade på mina recept så hittade jag den och insåg att denna soppa älskade barnen! Så jag gjorde den nu och barnen (och de vuxna) älskade den fortfarande. Jag brukar koka äggnudlar till som man kan lägga ner i soppan om man vill för lite extra matighet 😊😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇ . Här kan du läsa om mina kokböcker
Tom kha gai
6-8 portioner
800 g kycklingfile/ gör du i slowcooker så använd gärna kycklinglårfileer
1 l kycklingbuljong (1 liter vatten + 2 höns/kycklingbuljongtärningar
10 champinjoner, skurna i halvor eller kvartar
2 finskivade morötter
1 purjolök
4 msk riven ingefära
2-3 tsk röd currypasta eller paneangcurrypasta
Saft från 2 pressade lime
2 msk fisksås
2 msk socker
Häll ner på slutet
2 burkar kokosmjölk
Gryta på spis- Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och bryn kycklingen i grytan. Lägg ner purjolök och morotsskivor och bryn någon minut till. Lägg ner resten av ingredienserna förutom kokosmjölken och koka på låg värme i ca 15 min. Häll sedan i kokosmjölken och koka upp.
Tryckkokare- Gör så här:
Skär kycklingen i bitar och bryn kycklingen i tryckkokaren på BROWN/SAUTE. Lägg ner purjolök och morotsskivor och bryn någon minut till. Lägg ner resten av ingredienserna och kör tryckkockning i 12 minuter. Häll sedan i kokosmjölken och byt till sautéfunktionen så soppan kokar upp.
Slowcooker- Gör så här:
Bryn kycklingen i bitar (det går bra utan att bryna oxå) och lägg ner dem i slowcookerna. Det är bra att inte skära kycklinglår/fileen i bitar då det bättre kommer matcha morötterna i koktid.
Lägg ner purjolök och morotsskivor och resten av ingredienserna och kör på hög i 3-4 h. Häll sedan i kokosmjölken och låt den koka upp på hög.
Serveringsförslag: Servera med lime och variera soppan med att lägga i kokta äggnudlar/risnudlar, strössla över hackade jordnötter, koriander eller annat du tycker är gott
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Tom khai gai- soppa med kyckling och kokosmjölk”Add yours →