Såg ett recept på tacolax och tänkte – Den ska jag göra! Jag behöver lax, ströbröd, ägg och tacokryddmix… jag går till köket och hittar endast tacokryddan… damn! Och eftersom jag har svårt att ställa om min hjärna när jag väl har en plan så var det bara att börja byta ut saker… resultatet blev kanon!!
Med hokifisk, grahamsmjöl, tacokrydda och smör så har vi nu nya fredagsmyset kirrat. Min 4 åring utbrast lyckligt – Mamma, det var jättegott! Jag vill ha mera….
Bättre än så blir det inte!!
800 g vit fisk (jag hade hokifisk och Alaska pollock)
0, 5 – 1 påse tacokryddmix (beroende på hur mycket krydda du vill ha)
1 dl grahamsmjöl (eller panko, ströbröd, mandelmjöl eller vad du gillar)
Olja och smör
Gör så här :
Blanda mjöl och tacokryddmix i en skål och rulla runt fiskbitarna ordentligt och lägg i en oljad ugnsform. Häll lite extra tacokryddmix på toppen och ringla över lite smör.
In i ugnen på 250 grader i 10- 15 minuter
Servera med guacamole och grönsaker. Mums!
0 comments on “Tacofisk i ugn”Add yours →