Crockpot – Underbart lyxig kålpudding 

den

Hösten är här! Jag äälskar hösten! Det betyder mängder av te, böcker, träning och crockpot 😊

Har redan gjort en amazing tomatsoppa med halloumi som invigning av hösten och nu är det dags för höstens första kålpudding. Denna kålpudding är en lite lyxigare version med grädde och oxbuljong som ger extra mycket smak.

Lyxig kålpudding 

​1 kg vitkål

3 msk ljus sirap

0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning 

Limpan

800 g nötfärs 

2 dl matlagningsgrädde 

1 msk soja

0, 5 msk vitvinsvinäger 

4 msk ströbröd 

0, 75 dl vatten 

1, 5 tsk salt 

Svartpeppar 

Gör så här 

Fräs vitkålen i smör (om du vill, det går oxå att hoppa över vid tidsbrist, då lägger du ner kålen i pottan och häller sirap över) och lägg ner i crockpoten. Smula över oxbuljongstärning.

Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden. 

Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, morötter och lingonsylt. 

3 kommentarer Skriv kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *