Ja, jag har svårt att hålla allt minimalistiskt 😂 jag var sugen på något sött och sen såg jag frukten som låg kvar i fruktskålen och plockade jordgubbar från landet och hoppsan, en nutellaburk stod visst där. Den blev galet god och du skulle kunna använda andra frukter och bär- t ex hallon, blåbär, äpplen, körsbär, det är bara att testa- allt blir gott tillsammans med nutella 🤩
Jag använde lite mandelmjöl tillsammans med vetemjölet för jag tycker det ger bra smak men har du inte det så använd 4 dl vetemjöl istället för 3 dl vetemjöl och 1 dl mandelmjöl.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker.
Sockerkaka med persika, nektariner, jordgubbar och nutella
1 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker eller sötningsmedel
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk vaniljpulver
1, 5 dl filmjölk
2 ägg
75 g smör, smält
Topping
Persika, nektariner, jordgubbar eller vad du har hemma, i bitar
0,75 dl nutella
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mandelmjöl, mjöl, sötning, bikarbonat och vaniljpulver i en bunke.
- Tillsätt filmjölk, smält smör och ägg rör om till en slät smet.
- Häll ner smeten i en avlång brödform.
- Tryck ner bitar av frukt och bär i smeten och sedan trycker du ner nutella med en sked lite överallt. Våga kladda på 😊
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna och ät som den är eller med glass eller kvarg.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Sockerkaka med persika, nektariner, jordgubbar och nutella”Add yours →