Det har skämtats om just semlor i slowcookern, för semlor är väl det sista man kan göra i en slowcooker…. FEL!!! 😂 Jag fick ett meddelande från en kvinna som heter Susanne på Instagram som hade tagit mitt kanelbullerecept och kört en stor bulle istället. Men alltså- tack för detta Susanne! Jag bara älskar när ni också experimenterar och skickar till mig.
Det här var jag ju bara tvungen att testa! Så la till lite smör i degen och gjorde en semmeltårta!
Semmeltårta
2 dl mjölk
50 g smör
2,5 tsk torrjäst
2 msk socker
5 dl vetemjöl
1 krm kardemumma
1 tsk salt
Till tårtan
- 150-200 g mandelmassa, grovriven
- 3 dl vispgrädde
- ca 0,5 dl florsocker
Gör så här
- Blanda ihop mjölk, jäst och socker i en skål och låt stå i 5 min.
- Tillsätt mjöl och salt och blanda ihop och knåda den ordentligt och jäs i 45 min.
- Knåda ihop degen till en störra lite platt bulle.
- Jäs i ca 30 minuter till under en kökshanduk
- Ta och smöra in ett bakplåtspapper och lägg ner i pottan och lägg på locket med en kökshanduk under locket för att samla ihop kondensen.
- Sätt på hög och kör i 1 h – kolla och kör eventuellt lite längre.
- Lyft ut bullen ur slowcookern med hjälp av bakplåtspappret och låt svalnda ca 30 minuter
- Skär sedan bullen i två delar
Oblandad: Lägg den rivna mandelmassan i bullen och klicka grädde över. Lägg på bulllocket och ”strössla” över florsocker med hjälp att ett finmaskigt durkslag.
Blandad: Blanda ihop den vispade grädden och den rivna mandelmassan. Bred på blandningen. Lägg på bulllocket och ”strössla” över florsocker med hjälp att ett finmaskigt durkslag.
Du hittar andra bakrecept för slowcookern i Slowcookingskolan- baka med slowcookern
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Semmeltårta – bullen bakad i slowcookern”Add yours →