Slökokt tomat, aubergine och paprikaröra serverad med tortellini och halloumi

Du kan använda de mest enkla ingredienserna och bara skapa matmagi! Detta var verkligen ett kylskåpsrensprojekt. Hade impulsköpt söta auberginer utan en receptplan och hade lite blandade grönsaker som började se trötta ut. Så ner med det i slowcookern, låt stå i 8-10 h och simsalabim så har du en grönsakröra som du kan använda på pizza, till pasta, till bulgur, till en köttbit med klyftpotatis..

Tomat, aubergine och paprikaröra

1 stor aubergine (jag hade några små oxå)
1-2 paprikor (jag hade 2 gula)
1 burk krossade tomater (a 400 g)
2-3 färska tomater eller 8-10 småtomater
1 rödlök, hackad (eller 1 tsk lökpulver)
2 hackade vitlöksklyftor (eller 1 tsk vitlökspulver)
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk honung
1 tsk salt

Exempel på servering:

  • Färsk tortellini med stekt halloumi
  • Kyckling med kokt bulgur
  • Som topping på pizza

Gör så här

  • Fräs lök i rapsolja några minuter på medelhög värme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker som den har den funktionen.
  • Lägg ner lök och övriga ingredienser i din slowcooker och rör om.
  • Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 6-7 h.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Slökokt tomat, aubergine och paprikaröra serverad med tortellini och halloumiAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *