Rabarber och jordgubbspaj i Crock-pot

En sommardröm med rabarber och jordgubbar och knaprigt täcke ❤️ Gör denna på midsommar eller när som helst egentligen.

Ät den med glass, vaniljsås eller med vaniljkvarg. Den går att göra både med socker eller sockerfri, båda blir supergoda!😊😊

Du följer väl mig på Instagram oxå

Smuldeg:

4 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl smör (100 g)

0,5 dl socker eller sötningsmedel

En nypa salt

Fyllning:

2-3 stora stjälkar rabarber

10 jordgubbar

0,5 dl strösocker eller sötningsmedel

3 msk maizena

Gör så här

Skala rabarbern och skär i bitar och lägg i Crock-poten tillsammans med jordgubbarna på ett bakplåtspapper. Strö över sötning och maizena och rör om lite.

Blanda ihop alla torra ingredienser till smuldegen och blanda om. Rör i smöret och nyp ihop allt med fingrarna. Häll över rabarberna och jordgubbarna och sätt på hög i 3 h. Lägg en träslev under locket för att kondensen inte gör pajen soggig och för en knaprigare yta.


3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessica skriver:

    Så goda dina recept verkar vara! Spelar det någon roll vilken typ och storlek man har på sin crock pot?

    1. Linda skriver:

      Nej, det går bra med alla slowcookers 😊 om det är en mindre slowcooker så kan man köra den kortare tiden och börja där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *