Vi var så trötta på julmaten och när vi skulle bjuda vänner på middag så tog maken fram en kokbok från Saltåkvarn och sa – Jag vill äta något sånt här! Vi bor väldigt nära Saltå kvarn så vi äter och fikar där regelbundet och det är alltid magiskt gott. Så jag började bläddra i den och hittade ett grymt recpet som jag utgick ifrån.
Vi åt salladen med stekt halloumi och helstekt fläskytterfile med fetaost och dadlar (kommer recept) och fetaostsås. Magiskt gott!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Quinoasallad med lök, paprika och lime
6 portioner
3 dl quinoa
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 purjolök, skuren i skivor
1 rödlök, skuren i skivor
1 gul paprika, skuren i bitar
1 vitlöksklyfta, hackad
olivolja för att steka i
3 tomater, hackade
8 dadlar, urkärnade och delad i 4 delar.
2 lime, saften från
Gör så här:
- Koka quinoan enligt tider på förpackningen med vatten och grönsaksbuljongen.
- Stek purjolök, rödlök, paprika och vitlök på medelhög värme i olja och med lite salt en liten stund. De ska inte bli jättemjuka men ända lite mjuka.
- Blanda ihop alla salladsingredienser i en stor skål och pressa över limesaften och salta.
Andra mumisga sallader
0 comments on “Quinoasallad med lök, paprika och lime”Add yours →