Pulled lamm med vitlök, chili och sojasås

(For English, scroll down)

Ord… Jag behöver ord som beskriver detta! Amazing? Fantastiskt? Alldeles, alldeles underbart? Japp! Alla de orden plus några till…

Att göra lamm på detta sätt är fullkomligt genialt!! Tillsammans med vitlök, ingefära och soja så blir köttet fantastiskt. Hittade receptet till denna i en mattidning och gjorde om den lite för att passa crockpoten och efter vad jag själv gillar.

Så påsken är räddad!! Denna rätt är perfekt på påskbuffen eller som den är. Skulle nog smaka riktigt bra tillsammans med lite ugnsbakade potatisar i någon form…

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Pulled lamm

Dryga kilot lammstek (utan ben)
2 msk flingsalt
Svartpeppar i valfri mängd
0, 5 dl japansk soja
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk malen ingefära

Gör så här:
Gnid in flingsalt och peppar runt om och stek köttet i stekpanna om du vill, annars lägger du bara ner steken i crockpoten. Blanda ihop marinaden och häll den över köttet. Kör på låg i ca 5-6 h. Dra isär köttet med gafflar och låt stå ett tag till medans du gör såsen.

Vitlöks, chili och sojasås

1 dl japansk soja
0,75 dl ljus sirap
1 stor finhackad vitlöksklyfta
1 tsk risvinäger eller ättikssprit
Chiliflakes efter smak

Gör så här
Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt koka en stund på låg värme tills den tjocknar en aning.

Servera på smala skivor rustik baguette eller surdegsbröd. Lägg upp köttet, häll över såsen och toppa med grönsaker. Jag serverade den med en chili och limemajonäs som jag har till allt just nu

Så där ja, det var väl inte så svårt? Är det svårt att förstå att vi älskar våra crockpotar? Nej, inte överdrivet svårt… 😀😉

     

In English (note that 1 dl is approximatly 0,4 cup)

Pulled lamb

1- 1,5 kilogram Steak of lamb

2 tablespoon sea salt

Pepper

0, 5 dl light soy sauce (in Sweden we call it japanese soy)

3 cloves of garlic, finechopped

1 tablespoon ground ginger

Rub the steak with salt and pepper and brown it in a pan. Mix the ingrediences for the marinade in a bowl and pour it over the meat. Set your slowcooker om low for 5-6 hours. Pull the meat apart with forks and let it stand for 30 minutes more while you so the sauce.

Garlic, chili and soysauce 

1 dl light soy sauce

0,75 dl honey or syryp

1 large chopped clove of garlic

1 teaspoon ricevineager

Chiliflakes after taste

Mix everything in a pot and let it boil for a while until it thickens.

Serve this amazing meat in a thinly sliced sourdough bread with veggies and the sauce. I also made a sauce made of sourcream, sriracha and chilisauce.. It was amazing ❤

Do we love our slowcookers? Hell yeah!!!!

4 comments on “Pulled lamm med vitlök, chili och sojasåsAdd yours →

  1. Hej! Låter som en underbar rätt. Jag tänkte på den där majonnäsen med chili och lime. Har du den på din sida? Annars skulle jag gärna vilja ha den. 🙂

    Mvh Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *