Att göra egna potatisbullar är inte svårt alls och blir så mycket godare än frysta och temat för denna tid- det är billigare!
Du kan göra dem på både fast och mjölig potatis men det blir mindre bitar med mjölig och den är enklare att mosa men som sagt, båda fungerar. Gör en dubbel sats och frys in ett gäng som du kan ta fram när det behövs något enkelt. Vill du leka lite så ta hälften morötter och följ receptet som vanligt.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.
Potatisbullar
ca 12-14 st mindre bullar
1 kg kokt potatis, mjölig eller fast
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
Smör att steka i
Gör så här:
- Koka potatisen och skala den
- Mosa potatisen på ett fat eller i en bunke med en mosare eller en gaffel.
- Lägg ner den mosade potatisen i en bunke och blanda med mjöl, ägg och kryddorna.
- Gör bollar som du sedan trycker till lite med handen så de blir lite platta och stek i smör i stekpanna några minuter per sida på medel hög värme tills de får fin färg.
Serveringsförslag
- Köttbullar, lingonsylt och gräddsås
- Lingonsylt och bacon
- Köttgrytor
Kokböcker från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
0 comments on “Potatisbullar”Add yours →