När jag la upp en förebild på sociala medier med plåten som skulle gå in i ugnen så fick jag 77 kommentar om vad den heter så kör en dubbeltitel med en ”i am sorry” för alla som har olika känslor runt detta. 😂😂 I min värld har vi kallat detta för parisare och jag gör den genom att bara klicka ut en färs på vitt bröd och in i ugnen, så himla enkelt och sååå gott.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.
Vi har alltid ätit detta med stekt ägg och bostongurka och fick så många bra tips på variationer i era kommentarer som hackad rödbeta i färsen mm. Och det är detta som är det bästa! Att få veta hur ni har ätit det, vad ni kallat det…skulle kunna göra en hel bok om olika rätters ursprung och olika människors relation till dem. (Kanske kommer någon dag 🥰)
Parisare/köttfärsmackor med stekt ägg och borstongurka
4 portioner
600 g nötfärs/ blandfärs
1 dl ströbröd
1, 25 dl mjölk
1 tsk lökpulver eller 0,5 riven gul lök
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 rostbrödskivor
Smör att breda på
Till servering
4 ägg
Bostongurka
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop ströbröd, mjölk och kryddor i en bunke och låt stå i ca 10 min.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lätt ut 8 brödskivor, de gör inget om de ligger kant i kant. Bred på smör på båda sidorna på brödskivorna.
- Blanda i köttfärsen i ströbrödsblandningen och blanda ordentligt. Dela färsen i 8 bitar och tryck ut färsen på de smörade brödbitarna.
- Grädda i ugnen i ca 15- 20 min.
- Stek äggen antingen bara på en sida eller dubbelstekt beroende på smak och tycke.
- Servera med ägg och bostongurka.
Kokböcker från Lindas Mathörna
0 comments on “Parisare/köttfärsmackor i ugn med stekt ägg och bostongurka”Add yours →