Vad passar bättre en regning höstdag än en smakrik och mustig gryta. Det behöver verkligen inte vara krångligt att göra en gryta. Med en god fond så är halva jobbet gjort 🙂

Mustig gryta med morot, champinjoner och timjan– i gryta på spis
6-8 portioner
ca 800 g nötstek (eller högrev), skuren i mindre bitar
1 pkt bacon, skuren i mindre bitar
2-3 morötter, skalade och skurna i slantar
10 champinjoner (eller kantareller)
1,5 msk oxfond med rödvin
2,5 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk timjan
Gör så här:
– Hetta upp en gryta med smör i
– Bryn köttet med lite salt så grytbitarna får yta och färg
– Lyft ur köttet, lägg i lite mer smör och lägg i champinjoner och morotsslantar och bryn på medelhög värme i ca 5 minuter.
– Lägg i köttet och häll på vatten, fond och timjan, låt koka i 15- 20 minuter
– Häll i grädden och låt koka upp i ca 5 minuter
– Servera med kokt potatis och en god sallad
Så här gör du den i slowcooker
– Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Bryn även baconbitarna.
– Lägg ner kött, bacon, motötter, champinjoner, oxfond, timjan och 1 dl vatten (istället för 2,5 dl)
– Kör på LÅG i 5-7 h
– Häll i grädden och kör sedan på HÖG i 30-45 minuter medan du kokar potatisen

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen
- Nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” är här- Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet 😍😍
- Nu sätter vi slowcooking på kartan med en egen slowcookingdag! 23 sep kör vi!
- Jag ska laga mat och prata slowcooking på bokmässan

Gjorde denna igår och den var supergod 🤩
Åh vad roligt att höra 🙂