Jag hade glömt bort hur enkelt det är att göra paj med libabröd som botten! Marcus påminde mig tack och lov så då blev det en kasslerpaj med pesto och fetaost som blev sååååå god! Eftersom du bara lägger ner ett libabröd i en form så går denna paj på 5 minuter att preppa! 😊🥰
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina slowcookingböckeroch här om vilka Crock-Pots jag använder
Libapaj med kassler, purjolök, pesto och fetaost
4 portioner
Botten:
1 stort libabröd
Fyllning:
300 g kassler, skuren i mindre bitar
0,5 purjolök, skuren i mindre bitar
Stanning:
3 ägg
1 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1,5 msk röd pesto
2 dl riven ost
75 g fetaost, smulad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ner libabrödet i en runt pajform.
- Bryn purjolöken i smör i någon minut så den blir lite mjuk.
- Lägg kassler och purjolök ovanpå libabrödet.
- Vispa ihop ingredienserna till stanningen i en bunke och häll sedan över kasslern och purjolöken.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Servera med en god sallad
Kokböcker från Lindas Mathörna
undrar vad librabröd är finns det nåt motsvarande i Finland?
Hmm, vet inte vad som finns i Finland men det skulle funka med tortillabröd eller något tunnbröd av något slag 😊