Jag blev bara så sugen på denna gryta, den gjorde vi mycket förut och den är ju så galet god!
Jag tog fläskytterfile för det var det jag hade, men det går självklart bra med fläskfilé. Kabanossen kan bytas ut mot vilken korv som helst, det kommer ge liten annan smak men jag har gjort denna med chorizo, mergez och en barnvänlig varianet med vanlig grillkorv och det blev kanon oavsett 😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina kokböcker
Kreolsk gryta med fläskytterfile och kabanoss
6- 8 portioner
800 g fläskytterfile, skuren i bitar
240 g kabanoss, skurna i mindre bitar
3 paprikor i olika färger, skurna i bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 dl syltlök
0,5 dl spad från syltlöken
5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
2, 5 dl vatten
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
Smör att steka i
Gör så här
- Bryn köttet och korven i lägg i en gryta.
- Bryn lök och vitlök i några minuter och lägg ner i grytan.
- Lägg ner resten av ingredienserna och koka upp.
- Låt småkoka på låg värme i ca 10-15 min eller tills köttet är klart.
- Servera med ris och en god sallad.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Kreolsk gryta med fläskytterfile och kabanoss”Add yours →