Ja, visst kan man ha pepparkakor i köttbullarna! Jag ÄLSKAR köttbullar, jag kan göra hur många köttbullsrecept som helst!
Jag kom på detta recept förra året men hann inte testa till julen så nu gjorde jag det och det blev SÅ GOTT! Jag serverade dem med ugnstekt potatis, lingonsylt och gräddsås och sen på julvört med rödbetssallad vilket knäckte mig 🥰 in a good way
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress . Här kan du läsa om mina slowcookingböckeroch kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.
Köttbullar med pepparkakor
1 kg blandfärs/nötfärs eller viltfärs
3 pepparkakor
1,5 dl mjölk
0,75 dl ströbröd
1 ägg
1 gul lök, riven eller 1,5 tsk lökpulver
0,5 msk ljus sirap eller socker
1 tsk ättika 12%
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, malen
Gör så här:
- Krossa pepparkakorna lite i en bunke och häll på mjölken och låt stå ca 5 minuter.
- Häll sedan ner ströbröd, ägg, riven lök, socker, ättika, salt och svartpeppar. Rör om och blanda allt ordentligt, låt stå 5 minuter till.
- Blanda ner färsen och blanda allt ordentligt, gärna ner med händerna och knåda runt.
- Rulla köttbullarna till bollar och tillaga enligt följande:
- I stekpanna: stek på medelhög värme tills de är genomstekta
- I slowcookern: stalpa dem på varanda och kör på LÅG i 3-4 h.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Köttbullar med pepparkakor”Add yours →