Köttbullar med bulgur i tomat och auberginesås i Crock-Pot eller Crock-Pot Express

Ett enkelt sätt att piffa till vardagsmaten, det innehåller allt, både nötfärs och bulgur så jag serverar den som den är med en sallad. Att pressa lime på vid servering rekommenderas starkt!

Du steker köttbullarna först och låter de sedan koka i tomatsåsen tillsammans med aubergine och zuccini.

Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook

Köttbullarna
500 g nötfärs
100 g bulgur
1 ägg
1 finhackad gul lök
1- 2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
0.75 tsk Salt
Svartpeppar

Tomatsåsen
500 g aubergine
200 g zucchini
1,5 msk äppelcidervinäger
2 grönsaksbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
1 dl rödvin eller matlagningsrödvin
3 msk tomatpuré
Salt och peppar

Gör så här:

Blanda ihop allt till bullarna och gör stora bollar av smeten. Fräs dem i olja så de får färg i Crock-Poten om den har den funktionen eller stek i en stekpanna. Lyft ur dem och fräs bitar av aubergine och zucchini i olja nån minut. Häll på vin och tomater och krydda och lägg i bullarna och kör på låg i 3-4 h eller ca 2 h på hög. Eller kör 25 minuter i Crock-pot Express.

Viktväktarna:

På 5 % fetthalt på nötfärsen så blir det 5 SP per portion på 4 portioner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *