Kebabgryta med tomat och paprika i slowcookern

Detta blev ännu bättre än förväntat faktiskt, ville göra en mild kebabgryta för att passa barnen men vill du ha mer tryck i så kör i 0,5 tsk chiliflakes eller 0,5 finskuren chili.

Missa inte att följa mig även på Instagram och Facebook 😊 och glöm inte att fylla i din e-post längre ner ⬇ och prenumerera på bloggen så du inte missar något mumsigt recept 😊

Kebabgryta med tomat och paprika
6 portioner

1 kg grytbitar eller högrev av nöt skuren i mindre bitar
1 burk krossade tomater
0,5 dl vatten
2 röda paprikor
0,5 dl ketchup
4 msk tomatpuré
1 köttbuljongträning, skuren i mindre bitar
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 nypa cayennepeppar

Till servering
– Klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och rödlök
– Kokt ris, sallad, gröna bönor, tomat, picklad rödlök
– Kokt bulgur, stekta citroner, mynta och rödlök

Gör så här:
– Bryn köttbitarna i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
– Lägg i alla ingredienser i din slowcooker och rör om. (om du förbereder kvällen innan så kan du ni lägga allt i en bunke istället och ställa in i kylen)
– Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h. (om du förberett kvällen innnan, lägg ner allt i slowcookern på morgonen och kör igång)

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *