Indisk linsgryta med kokosmjölk, kanel och kardemumma

Kokosmjölk, kanel, kardemumma, gurkmeja, ingefära…. När du ätit denna gryta så känner du liksom en mysig känsla i hela kroppen. Som om kroppen ropar – Hurra, detta var precis vad jag behövde i vintermörkret!

Denna gryta passar också väldigt bra i:

– December, för att kanel och kardemumma är jul!! Och den bryter av mot allt kött

– I slutet av januari när man är så galet fattig efter jul och nyår. Gör en dubbel sats och ha matlådor resten av januari!

Variera med att ha till kyckling (annars är grytan vegansk), tofu eller wokade grönsaker.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Indisk linsgryta med kokosmjölk
4- 6 portioner
2, 5 dl röda linser
2, 5 dl vatten
400 ml kokosmjölk
1 hackad gul lök
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk riven ingefära
0,5 msk gurkmeja
5-7 malna kardemummakärnor
0,5 msk spiskummin
1 kanelstång
1 tsk salt

Rapsolja att steka i

Gör så här:
Hacka lök och vitlök och fräs på medelvärme tillsammans med gurkmeja, spiskummin och stött kardemumma i några minuter. Blanda sedan ner resten av ingredienserna och rör om. Kör på låg i 3-4 h. 

Servera med kokt ris, limeklyftor, kokosflingor och koriander

Observera att linsgryta är något som kan bränna fast då vätskan går in i linserna så kör den inte för länge…

I november så släppte jag min första kokbok som slowcooking. Nu kan du köpa boken på Bokus eller via förlaget Isaberg

📚 Slowcookerkokbok finns nu att köpa via Isaberg förlag eller Bokus

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Mats skriver:

    E-posten från dig är alltid lika uppskattad härhemma! 😻
    Många recept bokmärkta, ingredienser uppskrivna på inköpslappen och livet med slowcooker trodde jag aldrig skulle bli så här bra och framförallt varierat!!

    1. Linda skriver:

      Alltså detta gjorde min dag 😊😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *