Du gör en salladsbas som klarar sig flera dagar i kylskåpet och sedan kan du toppa med olika saker vid servering. T ex jordgubbar som jag har här eller fetaost eller båda två 🤩
Eftersom du inte delar tomaterna och använder romansallad så blir inte salladen soggig efter en natt i kylen.
Jag åt den en dag med fetaost och en dag med rökt lax, pestopasta och kokt ägg. Underbart vilket som fantastiskt gott!
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Grundsallad med tomat, gurka, sockerärtor, granatäpple med jordgubbstopping
1 romansalladshuvud
1 granatäpple
1 påse sockerärtor
1 stor gurka
250 g småtomater
Skär salladen och blanda ihop med resten av ingredienserna i en stor skål.
Förslag på topping/tillbehör
- Kyckling och fetaost
- Rökt lax och ägg och italiens salladsdressing
- Fetaost och mynta
- Jordgubbar och balsamcreme
Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!
Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Grundsallad med tomat, gurka, sockerärtor, granatäpple med jordgubbstopping”Add yours →