Hösten är här! Jag äälskar hösten! Det betyder mängder av te, böcker, träning och crockpot 😊
Har redan gjort en amazing tomatsoppa med halloumi som invigning av hösten och nu är det dags för höstens första kålpudding. Denna kålpudding är en lite lyxigare version med grädde och oxbuljong som ger extra mycket smak.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Lyxig kålpudding
1 kg vitkål
3 msk ljus sirap
0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning
Limpan
800 g nötfärs
2 dl matlagningsgrädde
1 msk soja
0, 5 msk vitvinsvinäger
4 msk ströbröd
0, 75 dl vatten
1, 5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
Fräs vitkålen i smör (om du vill, det går oxå att hoppa över vid tidsbrist, då lägger du ner kålen i pottan och häller sirap över) och lägg ner i crockpoten. Smula över oxbuljongstärning.
Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden.
Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, morötter och lingonsylt.
Slowcookerkokboken Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
3 comments on “Crockpot – Underbart lyxig kålpudding ”Add yours →