Crockpot – Underbart lyxig kålpudding 

Crockpot – Underbart lyxig kålpudding 

Hösten är här! Jag äälskar hösten! Det betyder mängder av te, böcker, träning och crockpot 😊

Har redan gjort en amazing tomatsoppa med halloumi som invigning av hösten och nu är det dags för höstens första kålpudding. Denna kålpudding är en lite lyxigare version med grädde och oxbuljong som ger extra mycket smak.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Lyxig kålpudding 

​1 kg vitkål
3 msk ljus sirap
0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning

Limpan

800 g nötfärs
2 dl matlagningsgrädde
1 msk soja
0, 5 msk vitvinsvinäger
4 msk ströbröd
0, 75 dl vatten
1, 5 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här 

Fräs vitkålen i smör (om du vill, det går oxå att hoppa över vid tidsbrist, då lägger du ner kålen i pottan och häller sirap över) och lägg ner i crockpoten. Smula över oxbuljongstärning.

Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden.

Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, morötter och lingonsylt.

Slowcookerkokboken Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

3 comments on “Crockpot – Underbart lyxig kålpudding Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *