Jag har bränt min sista kastrull!!! Varje år kokar jag risgrynsgröt på julafton och varje år bränner jag eländet! No more!
Med en slowcooker får du inte vara supergod mat, du slipper endel disk och postapokakyptiska kastruller med tillhörande svordomar.
Orginalrecept är från Nadja och hittas här
Tomtegröt till 6 personer :
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
9 dl mellanmjölk
2-3 mindre kanelstångar
1/2 tsk vaniljpulver
Strösocker, kanel och mjölk till servering
Gör så här:
Blanda ihop allt i din slowcooker. Sätt timern på 2½-3 timmar HÖG. Tiden beror på ris och din slowcooker. Rör om lite då och då. Du kan lätt köra 2 ½ timmar och sedan lägga på ”hålla-värmen” om den inte skall ätas på en gång.
Gröten åts med köttbullssmörgås med rödbetssallad. Nu börjar julkänslan komma 🙂
Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Kör detta recept idag, doftar gudomligt haha.
Vad roligt 😊 hoppas det blir gott 👍
Hej Linda!
Tack för länkning, uppskattar det jättemycket då det är du som är proffset på Crock-Pot!
Ha en underbar dag
Nadja
😊😊 det är ett väldigt bra gröt recept