OH MY GOD!
Hösten är räddad för denna soppa kommer jag göra typ varje dag tills december då jag börjar göra glögggrytorna…
Söt tomatsoppa tillsammans med vitlöksstekt halloumi och surdegsbröd! Vad väntar du på? Gå och gör den!!
Alltså titta bara på den! Vill du inte bara hoppa ner och bada i denna soppa…
Mustig tomatsoppa med stekt halloumi
Ingredienser:
1 gul lök
1 burk krossade tomater
1 morot, skalad och skivad i bitar
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk tomatpure
1 tsk socker
1 tsk balsamvinäger
5 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
Topping:
Halloumi
Surdegsbröd
Rapsolja
Vitlöksklyfta
Gör så här:
Hacka den gula löken i bitar och fräs i lite smör eller olja. Lägg ner löken i crockpoten tillsammans med de andra ingredienserna (utom grädden). Sätt på låg i ca 6 h eller tills morötterna är mjuka. Mixa soppan med en stavmixer och häll i grädden och koka 30 min till.
Skär halloumin och surdegsbrödet i bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna tillsammans med en skivad vitlöksklyfta. Stek halloumi och bröd tills de är lite gyllene och knapriga. Lägg ner i soppan och njut!
Hej, det här ser gott ut! På bilden ser det ut som om du har någon krydda överst, men jag hittar ingen krydda i receptet. Ser jag fel?
Tack för bra crockpotrecept!
Hedvig
Hej Hedvig. 😊 Nej, ingen krydda, det är nog lite ”sot” från det stekta brödet
Hej
Undrar också
På den översta bilden, med lök och tomatpuré morot lök krossade tomater så överst ser det ut att vara någon brun krydda ganska mycket!
Hej Magnus, det är från det stekta brödet
Håller med de övriga.. innan soppan har körts i crockpoten är det en orange/brun krydda.. har inget att göra med brödet..