Det gick en våg av gulascher i Facebookgruppen så jag kunde inte låta bli.. det blir ju så galet gott i Crockpoten. Det är är min variant av denna mustiga gryta som är perfekt en kall decemberkväll…
Mustig gulasch
1 kg högrev eller nötstek
1 gul lök
3 potatisar
3 morötter
3 paprikor i olika färger
4 vitlöksklyftor finhackade
1 dl tomatpuré
4 msk oxfond
1, 5 dl rödvin
500 g passerade tomater
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1-2 kram Cayennepeppar
3 lagerblad
2 tsk salt
Gör så här
Tärna potatisen och morötterna och finhacka lök och vitlöken. Skär paprikan i bitar.
Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna eller din crockpot om du har den funktionen. Lägg ner alla grönsaker och låt fräsa med en liten stund.
Häll i resten av ingredienserna och blanda om. Kör på låg i 7-8 h. Plocka ur lagerbladen när allt är klar.
Servera med créme fraiche, smetana eller gräddfil och gott bröd
HEJ
Gjorde mustig gulasch gryta den var jättegod. Vi har ätit denna gryta i 4 dagar. Skrev ett mail till dig om denna gryta. Men mailet kanske har kommit bort. Det var så god smak på grytan. Kommer att testa fler recept från din hemsida.
Hej Kjell
Stort tack för detta! Mailet hade hamnat i skräpposten tyvärr.
Ha en bra dag 😊
För hur många personer gjorde du denna grytan?
Den är till 6-8 personer 👍
Om ja har crockpot express och vill tryckkokare den, har du någon tid på den då? 🙂
Skulle köra den i 35-40 minuter i Expressen 🙂