Crockpot-Kycklingben i tomatsås

En stressad småbarnsförälders dröm i fattiga januari. Billiga kycklingben på ICA, tomatkross och crockpoten och hokus pokus- en underbar middag som är klar när du kommer hem…

Såsen blir så mustig och god och alla åt glatt (även 4 åringen och 2 åringen) och jag hade kvar till en matlåda.
Kycklingben i tomatsås

1 kg kycklingben

1 burk krossade tomater

1 grönsaksbuljongtärning, smulad

1 tsk salt

1 tsk timjan

1 tsk oregano

3 msk tomatpure

1 tsk vitlökspulver

1 msk äppelcidervinäger

Gör så här:

Häll ner tomatkross i crockpoten och fortsätt lägga i kryddor, tomatpure, smulad buljongtärning och äppelcidervinäger. Blanda runt och lägg ner kycklingben. Blanda igen och sätt på locket. Sätt på låg i 6-7 h.

Servera med ris, Pauluns supermix eller pasta och en sallad.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria Eklind skriver:

    Hej Linda!
    Använder du tinade eller frysta kycklingben?
    Undrar nyfiken Maria

    1. Linda skriver:

      Hej Maria
      I första versionen använde jag frysta men jag ändrade det. Använd tinade för säkerhets skull 😊

  2. Maria skriver:

    Tack för ditt svar Linda. Jag har nämligen även testat detta recept med frysta kycklingfiléer och det funkade toppen. http://www.proudlypaleo.se/kyckling-i-crockpot/

    Tyckte det var så smidigt att slippa upptiningsmomentet, och ta påsen direkt ifrån frysen.
    Det var därför jag undrade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *