En stressad småbarnsförälders dröm i fattiga januari. Billiga kycklingben på ICA, tomatkross och crockpoten och hokus pokus- en underbar middag som är klar när du kommer hem…
Såsen blir så mustig och god och alla åt glatt (även 4 åringen och 2 åringen) och jag hade kvar till en matlåda.
Kycklingben i tomatsås
1 kg kycklingben
1 burk krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning, smulad
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk oregano
3 msk tomatpure
1 tsk vitlökspulver
1 msk äppelcidervinäger
Gör så här:
Häll ner tomatkross i crockpoten och fortsätt lägga i kryddor, tomatpure, smulad buljongtärning och äppelcidervinäger. Blanda runt och lägg ner kycklingben. Blanda igen och sätt på locket. Sätt på låg i 6-7 h.
Servera med ris, Pauluns supermix eller pasta och en sallad.
Hej Linda!
Använder du tinade eller frysta kycklingben?
Undrar nyfiken Maria
Hej Maria
I första versionen använde jag frysta men jag ändrade det. Använd tinade för säkerhets skull 😊
Tack för ditt svar Linda. Jag har nämligen även testat detta recept med frysta kycklingfiléer och det funkade toppen. http://www.proudlypaleo.se/kyckling-i-crockpot/
Tyckte det var så smidigt att slippa upptiningsmomentet, och ta påsen direkt ifrån frysen.
Det var därför jag undrade.
Jag körde med fryst kycklingfilé men missa sätta på pottan i tid. Kan man köra på hög då? Hur länge i så fall?
Skulle köra på 4 h ungefär (ledsen för sent svar)
Råkade låna ur ceockpotten och vill köra receptet i ugn! Hur länge tror du och vilken temp?
Sorry för sent svar, men kanske 25-30 minuter på 175 grader
Kan man göra denna med kycklingfileer? Hur lång tid tror du skulle vara lagom?
Absolut, kycklingfilé blir klara på ca 1,5 -2 h beroende på storlek 😊