Yummy!!! Honungssåsen blir amazing tillsammans med den kryddiga kycklingen. Jag valde att steka kycklingen efter jag gnuggat in kryddblandningen så kryddorna går in i kycklingen bättre. Sen fick den ligga och mysa tillsammans med honungssåsen i crockpoten tills kycklingen blir klar. Jag hällde sedan honungssås över grönsaksriset… slurp!!!
Ungarna tömde tallrikarna så det var bra betyg.
Jag har upptäckt att crockpoten är så behändig när jag ska laga mycket kyckling. Jag kryddar och fixar och steker kycklingen och sen får den bli färdig i crockpoten. Annars tycker jag att kyckling är bökig att steka färdig då den gärna blir bränd och lite torr.
Kryddig, sötsur kyckling med grönsaksris
Ingredienser
1 kg kycklinginnerfileer
1 tsk paprika
1 tsk spiskummin
2 tsk vitlökspulver
1 tsk curry
½ msk salt
Svartpeppar
Honungssås
0, 75 dl Honung
1 msk äppelcidervinäger
Grönsaksris
Jasminris
Morötter
Färska gröna bönor
Salt och gurkmeja
Gör så här:
Blanda ihop kryddorna i en skål och häll över kycklingen och blanda runt ordentligt så kycklingen blir täckt av kryddorna.
Stek kycklingen i olja så de blir lite gyllenbruna och lägg sedan i crockpoten.
Blanda ihop honung och äppelcidervinäger och häll över kycklingen. Sätt på hög i 1- 2 h eller låg i 3- 4 h.
Skala och skär morötterna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med bönorna. Häll över ris och vatten och krydda med salt och gurkmeja. Koka i ca 10 minuter eller tills riset är klart.
0 comments on “Crockpot- Kryddig, sötsur kyckling med grönsaksris”Add yours →