Crockpot – Köttfärslimpa med rotsaker för varma sommardagar

Vem vill stå och laga mat när det är så här varmt? Nej, trodde väl det! Vem är din bästa vän då? Får jag höra ett rungande CROCKPOT! 

Detta är en alltietträtt- Du stoppar i köttfärs, potatis, palsternacka och morot och allt lagas i samma potta och hela middagen är klar när du är middagssugen.

Efter att ha levt på fetaost och melon så var jag sugen på riktig mat men var inte alls sugen på att stå i köket någon längre stund då det är 29 grader ute…

Det tog 10 minuter att förbereda och sen åkte alla och badade i svärföräldrarnas pool. Kom hem, vispade ihop lite sås och voila! Mums!!!

Köttfärslimpa med rotsaker 

500 g nötfärs 

2 msk mjölk 

1 ägg

1 tsk vitlökspulver 

2 tsk balsamvinäger 

1 tsk salt 

1 tsk timjan 

1 tsk lökpulver 

1 tsk paprikapulver 

Rotsaker

Potatis

Morötter

Palsternacka 

Rapsolja 

Salt och vitlökspulver 

Gör så här:

Blanda ihop allt till köttfärslimpan och tryck ner den i ena halvan av crockpoten. 

Skala rotsakerna och lägg bredvid. Ringla olja på grönsakerna och krydda med salt och vitlökspulver. 

Sätt på låg i 6-7 h- Done! 


7 comments on “Crockpot – Köttfärslimpa med rotsaker för varma sommardagarAdd yours →

  1. Gud vad gott det här blev! Fantastiskt recept! Jag råkade göra utan mjölken för jag glömde helt bort att ha i den men det blev bra ändå! Bra fast limpa som vi hade på smörgås till lunch dagen efter. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde en dubbel sats 😉

    1. Hej Irene
      Vad roligt att du tycker om recepten 😊 nej, ingen vätska, det blir mycket vätska av köttet så det räcker 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *