Är vansinnigt nöjd med mig själv just nu. Detta blev så väldigt gott och alla rätter där konceptet är ’allt i ett’ och maten är helt klar när man kommer hem är så fantastiskt.
Limpan
800 g nötfärs
2 msk ströbröd
0,5 dl vatten
3- 4 msk tomatpure
1 ägg
1, 5 tsk salt
2 tsk timjan
1 tsk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta
Glaze
0,5 dl ketchup
0,5 msk farinsocker
1 tsk Worcestershire sås
2 tsk soja
Kål och grönsaksdelen
200- 300 g vitkål
2 morötter
4 potatisar
1,5 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 msk sirap
Börja med grönsakerna. Skiva kålen i bitar och lägg i botten av botten. Jag stekte den faktiskt inte först. Orkade inte så jag chansade och det funkade i min mening :). Höll över vatten, smulad köttbuljongtärning, sirap och soja.
Rör ihop färsen och lägg som en limpa över kålen.
Rör ihop glazen och pensla limpan. Stoppa ner potatis och morötter runt omkring och sätt på pottan. Jag hade den på låg i 8 timmar och det var bra.
Servera med rårörda lingon. Alla var nöjda och mätta efter. Speciellt Odin 1,5 var mycket nöjd 🙂
1 comment on “Crockpot – Köttfärslimpa (nästan kålpudding) med glaze och rotfrukter”Add yours →