Crockpot – Grekisk kväll med gyros

den

Jag bara älskar när det är enkelt och dessutom såklart blir gott.
Rör ihop färsen, släng allt ner i pottan och sen är det bara att ta fram bröd och hacka grönsakera. Såsen kan oxå göras i förväg.

Detta blir som en grekisk köttfärslimpa som du delar i mindre bitar och lägger i pitabröden med grönsaker och sås.

image

Grekisk gyroslimpa
1/2 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
Ca 1 kg nötfärs eller kycklingfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 citron,  saft och skal från halva citronen
1 tsk timjan
1/4 tsk kanel
1 1/2 tsk salt
1 tsk olivolja
Libanesiska pitabröd

Tillbehör: 1 tomat, 1/2 gurka, 1/2 rödlök,  sallad

Vitlökssås
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
1 pressad vitlöksklyfta
Citronsaft

Blanda ihop alla ingredienser till gyrosen i en bunke. Forma till en stor limpa och lägg i crockpoten. Sätt på låg i 6-8 h eller hög I 4- 6 h.

När det är 30 min kvar så stäng av pottan och låt stå utan lock så ’sätter ’ sig limpan.

image

Orginalrecept – http://skinnyms.com/slow-cooker-chicken-gyros/#6bauUSUzG4c1pY65.99

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *