Crockpot- Jordnötskyckling med kokosmjölk

Så mycket smaker!!! Älskar kryddor och hur man på ett enkelt sätt kan skapa olika smaker med små burkar av kärlek. 

Denna rätt har rätt många olika kryddor, och självklart kan man lägga till och ta bort lite som man vill eller efter vad du har hemma… Skippa bara inte jordnötssmöret 😉 den gör allt…

Receptet är inspirerat av jordnötskyckling från 56 kilo.

Jordnötskyckling med kokosmjölk

1 kg kycklingfilé, frysta

2 pressade vitlöksklyftor

1, 5 dl jordnötssmör

1 burk a 500 g med krossade tomater

3 tsk spiskummin

1 tsk koriander, malen eller torkad

1 tsk chilipulver

1 tsk kardemumma

1, 5 tsk salt

2 tsk gurkmeja

2 msk tamarisoja

1 dl kokosmjölk eller kokosgrädde

Gör så här:

Lägg kycklingen i crockpoten. Blanda ihop allt utom kokosmjölken i en skål. 

Häll såsen över kycklingen och kör på låg i 5-6 h (kör 3-4 h för tinade, stora fileer och 2-3 h för tinade innerfileer)

Sista 15 min så tillsätter du kokosmjölken och låt stå sista tiden. 

Servera med ris och wokade grönsaker

Mumsig sås med jordnötssmör och tamarisoja

Wokade grönsaker med broccoli, vitkål, paprika, gul lök och zucchini

2 comments on “Crockpot- Jordnötskyckling med kokosmjölkAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *