Helstekt fläskkarré med krämig sötpotatis som serveras med fetaostsås och frästa grönsaker! Låter det gott? Tro mig, det var amazing!
Denna rätt lagar både kött och sötpotatis på samma gång vilket såklart är vansinnigt praktiskt och sötpotatisen blir så krämig att det nästan är löjligt..
Detta kött blir inte pulled utan går att skära i bra skivor.
Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och mer matlagning i vardagen) och på Facebook
Helstekt fläskkarré
1 kg fläskkarré
2 msk kinesisk soja
3 msk balsamvinäger
1 msk sweet chilisås
1 tsk hackad vitlök (torkad) alt 1-2 pressade vitlöksklyftor
1, 5 tsk salt
Chilipulver
Gör så här:
Blanda ihop allt till marinaden. Stek köttet så det får lite färg och lägg ner den i pottan i en skål av aluminiumfolie. Häll över marinaden.
Hacka lite hål på sötpotatisen med en gaffel och lägg ner dem i pottan bredvid köttet.
Kör på låg i 4-6 h eller hög i 3-4 h.
Fetaostsås
2 dl creme fraiche av valfri fetthalt
200 g fetaost
1 tsk sriracha eller sambal oelek
Lite pressad citron
Salt
Bland ihop fetaost och creme fraiche. Smaksätt med sriracha, citron och salt
Frästa grönsaker
1 grön paprika
1 zucchini
15 champinjoner
En stor bunt grönkål
Fräs allt i rapsolja med salt och vitlökspulver till grönsakerna blir mjuka.
Lägg ner kött och sötpotatis bredvid varandra med folie emellan
Häll på marinaden över köttet
Allt är klart! Bara att skära upp!
Tack för detta underbara recept! Så gott!! 😋
Åh vad roligt att du tyckte om detta 🙂
Hurra 🤩