AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger i slowcookern

AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger i slowcookern

OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det…
Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ’andetag’

image

Följ mig även på Instagram (mer matlagning i vardagen) och på Facebook

Ingredienser
1 kg fläskytterfile

0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
0, 5 dl balsamvinäger
1 msk farinsocker
1 msk olivolja
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
Salt

Tillbehör
Fetaoströra  (Japp, igen… men kom igen..den är ju så GOD!) blanda 150 g fetaost med 2 dl creme fraiche, Rör ner 1 riven vitlöksklyfta och 1 tsk honung och smaka av med örtsalt. 

Rödvinssås (pulver gjord på 2 dl vatten och 0, 5 dl sky från pottan).

Ugnsbakad potatis, sötpotatis och morötter med salt och vitlökspulver
200 grader i ca 35- 40 minuter.

image

Gör så här :
Blanda ihop allt till såsen. Fräs köttet så den får lite yta. Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h

image

image

image

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

38 comments on “AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger i slowcookernAdd yours →

  1. Ska rödvinssåsen OCH det som står under fläskytterfilen ned i grytan eller ska rödvinssåsen serveras efteråt?

        1. Ah, jag menade sojasåsen som står under fläskytterfilen…
          0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
          0, 5 dl balsamvinäger
          1 msk farinsocker
          1 msk olivolja
          1 hackad lök
          3 hackade vitlöksklyftor
          2 tsk timjan
          Salt

  2. Detta recept är svårt att konvertera rakt av, man måste ha mer vätska för att köra i tryckkokaren. Men man kan lägga till 2 dl vatten och lite buljong kanske. Köra typ 20 min i tryckkokaren.. Har inte provat men om du prövar så berätta hur det gick 👍😊

  3. Tillagade fläskfilén ikväll och jag säger bara mums! Så god!
    Visst borde man kunna skiva upp köttet och servera kallt till potatisgratäng?

    1. Hej Lena
      Brukar blanda ca 150 g fetaost, 1 ca 1 dl Creme Fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och lite citron. Även lite honung ger den ett lygt

  4. Hej. Kör du på slow cook och låg temp i det här receptet? Är mitt andra försök att laga mat i pottan 😬

  5. Men gode gud så gott!! Jag brukar göra ytterfilé på vanligt sätt men det kommer jag aldrig att göra mer i hela mitt liv!!!!
    Oh vilka smaker! Vi är så himla nöjda. Tack för superrecept.

  6. Linda snälla sluta skriv att du kastar ner maten i ”pottan” i mitt familjehem var pottan den som stod under sängen;)

  7. Det här blev torrt. Kanske bara hade otur med köttet. Körde 3,5 timmar på låg, men var invigning så jag vet inte om jag skulle låtit köttet gå kortare eller längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *