Crockpot – AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger

OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det…
Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ’andetag’

image

Följ mig även på Instagram (mer matlagning i vardagen) och på Facebook

Ingredienser
1 kg fläskytterfile

0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
0, 5 dl balsamvinäger
1 msk farinsocker
1 msk olivolja
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
Salt

Tillbehör
Fetaoströra  (Japp, igen… men kom igen..den är ju så GOD!)

Rödvinssås (pulver gjord på 2 dl vatten och 0, 5 dl sky från pottan.

Ugnsbakad potatis, sötpotatis och morötter med salt och vitlökspulver
200 grader i ca 35- 40 minuter.

image

Gör så här :
Blanda ihop allt till såsen. Fräs köttet så den får lite yta. Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h

image

image

image

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Mia skriver:

    Tänkte laga AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger enligt ditt recept. Jag hade dock missat att det inte var ett crock pot EXPRESS recept och undrar nu. Har du provat att göra samma med expressen istället, vill att det ska gå lite snabbare med ytterfilén. Jag vill inte att det ska strimlas utan som i ditt recept kunna skäras i skivor. Mvh Mia

    1. Linda skriver:

      Detta recept är svårt att konvertera rakt av, man måste ha mer vätska för att köra i tryckkokaren. Men man kan lägga till 2 dl vatten och lite buljong kanske. Köra typ 20 min i tryckkokaren.. Har inte provat men om du prövar så berätta hur det gick 👍😊

  2. Maria L skriver:

    Ska rödvinssåsen OCH det som står under fläskytterfilen ned i grytan eller ska rödvinssåsen serveras efteråt?

    1. Linda skriver:

      Rödvinssåsen serverade jag som tillbehör, dvs den ska inte ner i grytan 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *