Crockpot – AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger

OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det… Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ’andetag’ Slowcookerkokboken Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
image Följ mig även på Instagram (mer matlagning i vardagen) och på Facebook Ingredienser 1 kg fläskytterfile 0, 5 dl Japansk soja (ljus soja) 0, 5 dl balsamvinäger 1 msk farinsocker 1 msk olivolja 1 hackad lök 3 hackade vitlöksklyftor 2 tsk timjan Salt Tillbehör Fetaoströra  (Japp, igen… men kom igen..den är ju så GOD!) Rödvinssås (pulver gjord på 2 dl vatten och 0, 5 dl sky från pottan. Ugnsbakad potatis, sötpotatis och morötter med salt och vitlökspulver 200 grader i ca 35- 40 minuter. image Gör så här : Blanda ihop allt till såsen. Fräs köttet så den får lite yta. Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h image image image

36 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria L skriver:

    Ska rödvinssåsen OCH det som står under fläskytterfilen ned i grytan eller ska rödvinssåsen serveras efteråt?

    1. Linda skriver:

      Rödvinssåsen serverade jag som tillbehör, dvs den ska inte ner i grytan 🙂

      1. Maria skriver:

        Men det står ju ”lägg köttet i pottan och häll såsen över” 🙄

        1. Linda skriver:

          Ah, jag menade sojasåsen som står under fläskytterfilen…

        2. Linda skriver:

          Ah, jag menade sojasåsen som står under fläskytterfilen…
          0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
          0, 5 dl balsamvinäger
          1 msk farinsocker
          1 msk olivolja
          1 hackad lök
          3 hackade vitlöksklyftor
          2 tsk timjan
          Salt

  2. Linda skriver:

    Detta recept är svårt att konvertera rakt av, man måste ha mer vätska för att köra i tryckkokaren. Men man kan lägga till 2 dl vatten och lite buljong kanske. Köra typ 20 min i tryckkokaren.. Har inte provat men om du prövar så berätta hur det gick 👍😊

  3. Anette skriver:

    Tillagade fläskfilén ikväll och jag säger bara mums! Så god!
    Visst borde man kunna skiva upp köttet och servera kallt till potatisgratäng?

    1. Linda skriver:

      Åh vad roligt att höra 😊 ja, det borde bli riktigt mums 😊 prova och berätta hur det blev

  4. Lena skriver:

    Supergod😊 hur gör du din fetaoströra?

    1. Linda skriver:

      Hej Lena
      Brukar blanda ca 150 g fetaost, 1 ca 1 dl Creme Fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och lite citron. Även lite honung ger den ett lygt

  5. Anneli skriver:

    Hur gör du rödvinssås? 😊

    1. Linda skriver:

      Oj, förlåt för sent svar.. denna rödvinssås var Krorr 😂

    2. Jonas skriver:

      Magiskt gott!!
      Kan verkligen rekommendera. 👍👌

  6. Linda skriver:

    Hej Sara
    Ja, det skulle jag gjort för att få bra smak på allt. 😊

  7. Stina skriver:

    Visst borde receptet funka lika bra med fläskfilé?

    1. Linda skriver:

      Ja , absolut 😊 2

  8. Veronika skriver:

    Kan man dubbla eller till och med tredubbla receptet?

    1. Linda skriver:

      Det går nog utmärkt 😊 prova och berätta hur det gick

  9. Linda skriver:

    Är det farinsockret med kakan på bilden från Dansukker du använder i såsen?

    1. Linda skriver:

      Ja, det är det 😊

  10. Linda skriver:

    Potatisen, är den redan kokt när den kommer in i ugnen?

    1. Linda skriver:

      Nej, den är rå 😊

  11. Micke skriver:

    Hej. Kör du på slow cook och låg temp i det här receptet? Är mitt andra försök att laga mat i pottan 😬

    1. Linda skriver:

      Hej Micke 😊 ja, jag kör på låg och med slowcookerfunktionen.. prova på 😊 det är så man lär sig

  12. Gunilla skriver:

    Men gode gud så gott!! Jag brukar göra ytterfilé på vanligt sätt men det kommer jag aldrig att göra mer i hela mitt liv!!!!
    Oh vilka smaker! Vi är så himla nöjda. Tack för superrecept.

    1. Linda skriver:

      Hej Gunilla 😊😊😊 wow, vad roligt att höra!!!! Tack för detta, det gjorde min helg 🤩

  13. Erika skriver:

    Tack för receptet. Suveränt gott! Hela familjen är överens: Aldrig mer fläskytterfilé i ugn! 🙂

    1. Linda skriver:

      Hej Erika 🙂 tjohooo vad bra! Visst blir det så bra 🙂

  14. Johan skriver:

    Hej, räcker det med 3-4 h på LOW slow-cooking ? Rekommenderat på låg är 6-8 h i min express.

    Mvh Johan

    1. Linda skriver:

      Hej Johan, det räcker absolut, det går fortare än man tror:)

  15. Jonas skriver:

    Magiskt gott!
    Gjorde rotsakerna i Dryfryern

    1. Linda skriver:

      Ja, vad roligt 🙂 bra tips med rotsakerna!

  16. Erik skriver:

    Linda snälla sluta skriv att du kastar ner maten i ”pottan” i mitt familjehem var pottan den som stod under sängen;)

    1. Linda skriver:

      😂😂😂 okej, ska tänka på det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *